Steppen in Sneek

Steppen met StepFun (b.v. Steppen in Sneek)

Steppen in Sneek: Steppen met de Kostka steps van StepFun is een leuke en efficiënte manier om te sporten en tegelijkertijd ook nog eens gezonder te worden. In tegenstelling tot hardlopen is steppen een minder belastende vorm van beweging, waardoor het risico op blessures verkleind wordt. Bovendien zijn er nog veel meer gezondheidsvoordelen verbonden aan steppen, waaronder het verbeteren van de conditie, het verbranden van calorieën en het versterken van de spieren en het uithoudingsvermogen.

De Kostka steps kunnen gehuurd worden in Grou, Friesland, waar StepFun verschillende arrangementen voor bedrijfsuitjes of sportieve uitjes met vrienden en familie aanbiedt. Het is mogelijk om de steps per dag of week te huren, afhankelijk van je specifieke wensen.

Steppen is niet alleen leuk en efficiënt, maar het is ook een uitstekende manier om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Door de beweging en het buiten zijn, krijgt het lichaam een boost van endorfine, wat een positieve invloed heeft op de gemoedstoestand.

Als je nog nooit hebt gestept, is het belangrijk om te beginnen met een goede warming-up en een aangepaste intensiteit. Dit zal helpen om blessures te voorkomen en het lichaam voor te bereiden op de bewegingen. Het is ook aan te raden om te starten met kortere sessies en de intensiteit en duur geleidelijk op te bouwen.

Steppen in Sneek Steppen in Sneek Steppen in Sneek

Over StepFun

Wij zijn Wienie Veld en Nynke Terra, enthousiaste en ervaren steppers. Onze passie voor steppen is door de jaren heen alleen maar gegroeid en we delen deze passie graag met jou! We vertellen je graag meer over de activiteiten van StepFun en onze lichte en comfortabele Kostka Steps (de Rolls Royce onder de steps)!

Steppen met de Kostka steps van StepFun is een leuke en efficiënte manier om gezonder te worden en tegelijkertijd ook nog eens te ontspannen. Steppen geeft minder kans op blessures dan hardlopen of mountainbiken en is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een sportieve uitdaging. Het is gemakkelijk en toegankelijk en onze routes kunnen gestart worden in Grou, Friesland of vanaf een afgesproken locatie in de omgeving. Of je nu alleen, met vrienden of met je collega’s stept, steppen is een leuke manier om in beweging te blijven en de gezondheid te verbeteren.

Steppen in Sneek

Steppen in Sneek: StepFun biedt vele mooie routes door Friesland om te verkennen. Een van de populairste routes is de Pondjes route ‘De 8 van Grou’, die door de schitterende omgeving van Grou en omgeving leidt. Deze route biedt een unieke kans om te genieten van de natuur en de historische bezienswaardigheden van het gebied, terwijl je tegelijkertijd je conditie verbetert door het steppen. Op de route kun je vijf keer heerlijk uitrusten op een veerpont, wat verbindingen tussen het laagveenmoeras en de bekende watersportdorpen in Friesland mogelijk maakt. Het is een beleving voor zowel jong als oud!

Een andere aanbevolen route is de route rond het Sneekermeer, die je langs het water en door de weidse landschappen van het gebied leidt. Deze route is ideaal voor liefhebbers van rustige en verfrissende omgevingen, en biedt een prachtig uitzicht op het Sneekermeer en de omringende bossen en heidevelden. Het is ook een uitstekende gelegenheid om de lokale flora en fauna te ontdekken, en misschien zelfs enkele zeldzame vogels of dieren te zien.

StepFun biedt ook de mogelijkheid om de verhuur van de steps aan specifieke wensen aan te passen en routes op maat te maken. Wij hebben meerdere mooie routes voor ieder niveau. Wij geven je graag advies zodat je een mooie dag tegemoet gaat! Of je nu op zoek bent naar een rustige route of een meer uitdagende steptocht, wij zullen er alles aan doen om van je steptocht een onvergetelijk avontuur te maken.

 

Tien redenen om te steppen:

 1. Het sporten in de buitenlucht is heerlijk en geeft nieuwe energie! Bij steppen kun je lekker bewegen, frisse lucht inademen en ontspannen. Het is een geweldige manier om fysiek en mentaal te herstellen en te ontspannen.
  .
 2. Steppen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Het is een intensieve workout die je lichaam aanzet tot het verbranden van veel energie, waardoor je snel gewicht verliest en fitter wordt.
  .
 3. Bij steppen gebruik je veel verschillende spiergroepen, waaronder je benen, billen, rug, buik en armen. Het is daarom een ‘total body sport’ die je hele lichaam traint en versterkt.
  .
 4. Steppen is niet alleen gezond, maar ook gezellig. Het is een leuke activiteit om samen met vrienden, familie of collega’s te ondernemen. Tijdens het steppen kun je lekker kletsen en lachen, waardoor je ook op sociaal gebied meer verbinding krijgt.
  .
 5. Steppen is voor jong en oud! Het is een sport die zowel voor kinderen als volwassenen geschikt is. Je kunt vanaf 11 jaar al beginnen met steppen en het is nooit te laat om te starten.
  .
 6. Door het intensieve karakter van steppen worden je been-, bil-, rug- en buikspieren sterk. Je zult zien dat je steeds meer uithoudingsvermogen krijgt en dat je spieren steviger worden.
  .
 7. Met steppen kun je veel grotere afstanden afleggen dan bij wandelen, waardoor je meer ziet en meemaakt van de omgeving. Je kunt op deze manier de mooiste plekken ontdekken en de natuur optimaal beleven.
  .
 8. In tegenstelling tot hardlopen is steppen veel minder belastend voor enkels, knieën en heupen. Hierdoor heb je veel minder kans op blessures en kun je veilig en intensief sporten.
  .
 9. Steppen is makkelijk te leren! Het heeft een zéér eenvoudige techniek die iedereen snel onder de knie heeft. Je hoeft geen voorgaande ervaring te hebben om te kunnen steppen.
  .
 10. Door het intensieve karakter van steppen verbetert je uithoudingsvermogen en longconditie. Je zult merken dat je steeds meer kunt uitvoeren en dat je lichaam steeds fitter wordt. Hierdoor kun je binnen korte tijd langere en intensievere tochten gaan ontdekken.

.

Wil je het een keer proberen? Huur direct een step bij Stepfun!

.

Steps huren voor een groepsexcursie in Friesland (Steppen in Sneek)

We hebben inmiddels 10 steps in de verhuur. Je kunt een step voor een dag, week of langere tijd huren. Een step huren is heel geschikt voor een sportief bedrijfsuitje, een verjaardagsfeestje of familie-uitje. Ook leuk om met een groep vrienden lekker te steppen in Grou en omgeving.